נפגעתם בתאונת דרכים ונגרמו לכם נזקי גוף?
אלו 10 הדיברות: מה לעשות ומה לא לעשו לאחר תאונת דרכים.
מאת: עו"ד ליאנה חזין רביב, משרד עו"ד רונן ברק ושות'
- איסוף ראיות ממקום התאונה
בפרט כאשר מדובר בתאונה עצמית של רוכבי אופנוע. ככל שהמצב הרפואי מאפשר לכם צלמו את מקום התאונה, את הנזק לאופנוע ובידקו אם יש עדים שניתן לקחת מהם עדות. אל תהססו להתפנות באמבולנס ממקום התאונה מאחר וזו ראיה חזקה ואותנטית להתרחשות התאונה. במידה ולא ניתן לאסוף ראיות במקום התאונה - במקרה של תאונה עצמית - יש לגשת למקום לאחר התאונה ולאסוף ראיות. כדאי לפנות לרשות בשטחה ארעה התאונה ולבקש צילומים ממקום התאונה בכדי שאלו ישמרו ולא ימחקו.
- קבלת טיפול רפואי מהיר
גשו מהר ככל האפשר לטיפול רפואי. פעמים רבות נפגעים לא חשים מיד במקום התאונה כאבים וסבורים כי הפגיעה הינה פגיעה של מה בכך. אנו ממליצים לגשת מהר ככל האפשר לטיפול רפואי ולשטוח בפני הגורם המטפל את מלוא הפגיעות. במידה שפניתם לטיפול רפואי ולא מניתם את כל הפגיעות, יש לגשת להמשך טיפול ולפרט שם את הפגיעות הנוספות. פעמים רבות נפגעים חשים בכאב בעוצמה גבוהה באיבר אחד, ולאחר מספר ימים מתעוררים כאבים נוספים באברים אשר לא נפגעו. לכן כדי שניתן יהיה להוכיח קשר סיבתי - יש לשוב ולפנות לטיפול רפואי.
- דיווח למשטרה
יש לגשת למשטרה ולדווח על התרחשות התאונה - גם בתאונה עצמית.
- קראו את הדוחות לפני חתימה
יש למסור גרסה אותנטית ואמיתית להתרחשות התאונה, מעבר לכך יש לקרוא בעיון את הגרסה אשר מצוינת בדו"ח מד"א ובבית החולים, שכן לעיתים הגורמים הרפואיים לא כותבים בצורה נכונה את נסיבות התאונה והדבר עשוי לפגוע בתביעה עתידית.
- איסוף חשבוניות וקבלות להחזר הוצאות
יש לאסוף קבלות על מלוא ההוצאות: תרופות, משחות, נסיעות וכדומה.
- להתמיד בטיפול הרפואי
לא להיות גיבורים ולוותר על טיפול רפואי אשר עשוי לפגוע בהוכחות הנזק ומצד שני ולא להיות מסכנים ולגשת לטיפולים מיותרים.
- לא כדאי לנסות "לעבוד על הביטוח"
לא לשבת בבית בחופשת מחלה ארוכה שאינה מצדיקה את חומר הנזק אשר נגרם.
- איזו סוג תאונה זו?
לברר היטב האם מדובר בתאונה שיש לה זיקה לביטוח לאומי/ תאונת עבודה. לפני שתבררו האם אכן מדובר בתאונה שכזו, שכן מסירת גרסה מוטעית עשוי לפגוע בזכויות העתידיות ולהתנהלות מיותרת מול חברת הביטוח. אם אכן מדובר בתאונת עבודה - יש לבקש מהמעסיק למלא טופס "בל 250" אותו יש להגיש לקופת החולים ולקבל חופש מחלה לנפגע בעבודה. חשוב לשים לב האם הגרסה אשר נרשמה בו נכונה ולאחר מכן לשים לב כי הרופא אשר נתן לכם חופש מחלה לנפגע בעבודה - ציין את כל האברים אשר נפגעו וזאת על מנת שהמוסד לביטוח לאומי יכיר במלוא הפגיעות בתאונה.
- לא למהר
לא למהר ולסגור את התביעה בפשרה בטרם מיציתם ובדקתם את מלוא הנזק אשר נגרם לכם, שכן יש סוגי פגיעות אשר עשויות להתפתח כמו פיברומיאלגיה או פוסט טראומה, ומרגע שהתביעה נסגרה בפשרה מול חברת הביטוח, לא ניתן יהיה לפתוח אותה מחדש.
- קבלו עזרה ממומחים
כדאי לפנות לעו"ד המתמחה בנזקי גוף ולברר את זכויותיכם. חשוב להתקשר עם עו"ד שזה תחום המומחיות שלו.
והכי חשוב - סעו בזהירות, ממוגנים היטב ועם ביטוח חובה מלא.