נקודות למחשבה

  • מה חשוב לבדוק לפני שמחליפים סט מגבים?
  • איזה סוגי מגבים לרכב קיימים?
  • איך יודעים אם המגבים מתאימים לרכב שלכם?
  • כמה עולים מגבים לרכב?

כל התשובות בסקר מגבים לרכב שלפניכם:

כמעט ואין עוד אביזר כמו המגב; אביזר שמחירו כלכך זניח ביחס לתרומתו לבטיחות הרכב שלכם. בשנים האחרונות עלתם רמת הבטיחות האקטיבית והפאסיבית שמספקות המכונית החדשות הודות לשלל מערכות משוכללות ויקרות כגון בקרות אחיזה, משיכה, יציבות ובלימה, כריות האוויר, קדם מותחנים, התראה על סטייה מנתיב ועוד אינספור מערכות, שתפקידן לשמור על החיים שלנו במידה שמשהו משתבש.

המכנה המשותף לכל אותן מערכות הוא עלות היקרה יחסית, אולם בין כל מערכות הבטיחות האלקטרונית והמכאניות הללו, ישנו אביזר בטיחותי חשוב במיוחד שעלותו נמוכה ביחס לכל אותן מערכות שהזכרנו - המגבים.

מגבים לרכב - רואים עולם

כמה עשרות שקלים בלבד מפרידים בין זוג המגבים הזול ביותר ליקר ביותר, ולמרות זאת מרבית הנהגים לא מוכנים להשקיע בסט מגבים איכותי. אנחנו לוקחים את המגבים כמובן מאליו אבל מי שמתעצבן על איכות המגב שלו, שבמקום לסלק את המים מהשמשה משאיר אחריו פסים במקרה הטוב, או מריחה של מים ובוץ במקרה הרע, יכול לבוא בטענות רק אל עצמו. מחיר זוג מגבים היקר ביותר לא מגיע אפילו ל 200 ש"ח, כאשר מחיר מרבית המגבים הנמכרים בארץ נע סביב 100 ש"ח בלבד.

סוגי מגבים לרכב

ישנם שני סוגים עיקריים של מגבים:

  • הסוג הראשון הוא הסוג הוותיק בעל שדרת המתכת המחולקת לארבע זרועות שהן אלו שאחראיות להצמדה מושלמת של משטח הניגוב לשמשה. בחלק מכלי הרכב החדשים, מותקנים מגבים בעל שדרה בודדת עשוייה מוט גמיש ונמצאת בתוך ציפוי גומי.
  • הסוג השני יהיה לרוב יקר יותר, ובמקרים מסויימים תוכלו לרכוש את המגב שמתאים לרכב שלכם אך ורק במחלקת החלפים של יבואן הרכב.

מה עשויים מגבים לרכב?

המגב עשוי לרוב משדרה מתכתית שאליה מוצמד להב עשוי גומי או סיליקון, אולם תנאי האקלים בארץ והשמש החזקה בחודשי הקיץ גורמים ללהב להתייבש, להסדק ולאבד את הגמישות שלו.כשזה קורה, המגב מאבד מהיעילות שלו ואינו גורף את המים מהשמשה כראוי. אורך חיים ממוצע של סט מגבי הוא שנה אחת, ולכן ההמלצה שלנו היא להחליף מגבים מדי שנה בתחילת החורף. כך תבטיחו לעצמכם ראות נקייה שחשיבותה לא נתונה לויכוח - וכל זאת במחיר זעום של כמה עשרות שקלים.

איך יודעים אם המגבים תקינים?

כדי לדעת אם המגב שלכם תקין, הסתכלו ראשית על פס הגומי ובדקו אם הוא סדוק או קרוע. במקרה שכזה, חובה להחליף את המגב מאחר והוא לא יעשה את עבודתו כראוי, ישאיר לכם פסים או ימריח את השמשה במקום לנקות אותה.

בשלב השני העבירו נייר לאורך משטח הגומי ובדקו אם הוא מותיר אחריו פס שחור על הנייר. אם כן, סימן שהגומי כבר יבש ויכולת הניגוב שלו לא טובה. הבדיקה האחרונה היא כמובן מבחן הניגוב; השפריצו מים על השמשה והפעילו את המגבים, אם הם לא מצליחים לגרוף את כל המים בניגוב אחד, משאירים פסים על השמשה או חורקים - הגיע הזמן לרכוש סט מגבים חדש.

אז לפני שאתם רוכשים מגבים, בדקו היטב בקטלוג איזה דגם של מגבים מתאים למכוניתכם על פי הדגם המדוייק, תצורת המרכב ושנת הייצור. את המגבים שרכשתם אתם יכולים להתקין בעצמכם (כל מגב תפוס על קליפס פלסטיק), אולם רגע לפני שאתם מתקינים את החדשים, בדקו שהאורך של כל מגב חדש זהה לאורך המגב המוחלף.

בחלק מהמכוניות המגב בצד הנוסע קצר יותר מהמגב בצד הנהג - שימו לב לכך. הנה לפניכם היצע המגבים של המותגים המובילים בשוק המקומי, וכפי שתוכלו לראות - ההבדלים במחירים כמעט שלא קיימים.

דבר אחרון: אם רכבכם מצוייד במגב אחורי, אל תשכחו להחליף גם אותו.