״חתמנו לפני חמש שנים על פרויקט תמ״א עם יזם, בינתיים עוד לא קורה דבר, והבניין מתפורר. מה עושים?״
כולם יודעים איזה בניינים הולכים לפרויקטים של תמ"א או התחדשות עירונית. אין מדובר בבניינים חדישים או אפילו בני 30 או 40 שנה. אלה בניינים משנות ה-60 או ה-70 של המאה הקודמת, או אפילו ותיקים עוד יותר. התקופה שחולפת בין חתימת ההסכם בין הדיירים ליזם, לבין קבלת היתר בנייה והקמת הפרויקט בפועל, אינה פועלת לטובת הבניין, או דייריו. תהליך ההתפוררות נמשך.
לעיתים דיירי הבניין מקבלים התראות מהעירייה, והם מחוייבים לתקן ולחזק את הבניין כדי להבטיח את עמידותו, וכדי שלא יתמוטט. עלויות התיקונים והחיזוק מהווים נטל כבד על בעלי הדירות, מעבר לעובדה שהבניין עתיד להיהרס בעתיד הקרוב, או לחילופין לעבור תהליך של תמ״א 1 חיזוק ותוספות בנייה. כדי לצמצם עלויות על בעלי הנכסים בבניין, ולסייע לקדם את הפרויקט, אנו ממליצים חד משמעית לכל בניין החותם עם יזם להתחדשות עירונית, לכלול בהסכם שנחתם עם היזם, שהוא (היזם) יממן ויטפל על חשבונו בכל מה שנוגע לחיזוק הבניין ועמידותו, עד לקבלת ההיתר ופינוי הדיירים להקמת הפרויקט.
סעיף זה בחוזה יבטיח את הדיירים וביטחונם לאורך כל התקופה, ויתכן שאף יקצר את המועד עד לקבלת ההיתר והקמת הפרויקט מתוך אינטרס של היזם לצמצם עלויות ותיקונים לאורך התקופה.
מוזמנים להיכנס: מחירון דירות לוי יצחק לבדיקת מחירי דירות מעודכנים ובחינם!
(*מתוך תוכנית סודות הנדל"ן)
עוד באותו נושא: